marți

Jocurile un bun sau un rău necesar       Dacă jocurile sunt bune sau rele pentru copii sau chiar şi pentru adulţi este o temă îndelung dezbătută. Părinţii îşi fac mereu griji că jocurile pe calculator pot avea o influenţă negativă asupra copiilor. Dar este dificil pentru copii să aibă câştig de cauză argumentând pe această temă. Copiilor le place întotdeauna să joace şi acest lucru este şi benefic pentru ei. Au fost făcute diverse studii despre impactul pe care jocurile îl au asupra oamenilor, dar mai ales asupra copiilor. Există diferite tipuri de jocuri, există chiar şi o mare lume de jucători şi jocuri. Acestea sunt utile pentru copii şi îi ajută să se dezvolte, un lucru valabil însă doar pentru anumite jocuri. Unele însă pot genera agresivitate şi violenţă în comportamentul copiilor. Concluzia generală rezultată din diverse studii este că jocurile sunt bune pentru copii, însă ar trebui să existe nişte limite, în aşa fel încât să nu le afecteze celelalte activităţi ale vieţii de zi cu zi.

Se spune de asemenea că jocurile ajută la îmbunătăţirea modului de a gândi al oamenilor. Multe dintre ele sunt concepute în aşa fel încât să poţi planifica sau gândi diverse strategii în vederea finalizării şi câştigării unei misiuni.Pe câmpul de joc, fără să ai competente de avansare, planificări bună, o structură de bătălie bine aranjată sau arme care se pot modifica, nu poţi câştiga sau avansă la nivelul următor.În joc te confrunţi cu diverşi monştri şi trebuie să lupţi împotriva lor, având un set de strategii bine gândite. La fel este şi unele jocuri cu masini, unde trebuie să pui la punct un plan pentru a depăşi celelalte maşini ca să poţi câştiga. Odată cu trecerea timpului, jocurile au devenit din ce în ce mai inteligente, făcându-i pe copii să se perfecţioneze în efectuarea strategiilor şi gândirea la un nivel înalt. Un exemplu îl reprezintă jocurile cu zombi, în care eşti atacat de un număr foarte mare de zombi în acelaşi timp: depinde de tine cum îi abordezi şi îi învingi. Acest lucru este bun pentru copii pentru că îi determină să gândească pe loc şi să dezvolte un plan sau o strategie pentru a le face faţă. Jocurile de acest gen generează agerime atât fizică cât şi mentală.

Unele jocuri, cum ar fi puzzle sau solitaire stimulează intelectul, aici creierul jucând rolul principal.  Alte jocuri strategice sunt cele în care ţi se furnizează o hartă şi tu trebuie să găseşti comori ascunse, inamici sau chei importante care îţi vor deschide uşile către nivelul următor; acest tip de joc este multi-tasking şi pentru îndeplinirea fiecăreia trebuie să dezvolţi o strategie nouă şi diferită. Este distractiv să joci şi în felul acesta poţi juca cu persoane diferite din toată lumea. Dar un lucru pe care trebuie să îl reţină toată lumea este importantă organizării jocurilor în aşa fel încât să nu vă afecteze studiile sau orice alte obiceiuri ale vieţii de zi cu zi

6 comentarii:

 1. Poti sa razi daca vrei, dar eu cand vreau sa ma relaxez joc Spider Solitaire. :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Atata timp cat este vorba de relaxare, gen o ora sau doua pe zi nu vad de ce ar fi o problema jucarea unui joc, acuma daca copii invata sa ucida atunci este o problema, insa nu jocul e de vina , ci copilul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Jocurile Online sunt cele mai tari cand vrei sa te relaxezi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dacă ai si un site fara 1001 de reclame atunci devine si mai relaxant.

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca te joc rar poate sa fie un mod de relaxare... dar daca ajungi sa te joci zilnic.. deja nu mai e deloc relaxare :)

  RăspundețiȘtergere