miercuri

Domeniu web de la Gazduire.ro

In momentul in care decizi sa iti faci un site, alegerea domeniului este una din primele dar si cele mai importante decizii de luat. Selectia numelui domeniului perfect pentru viitorul tau site trebuie sa fie efectuata cu grija si atentie. Numele domeniului ales va avea o influenta directa asupra imaginii tale de marca si asupra usurintei cu care internautii iti vor gasi site-ul in motoarele de cautare. Iata de criteriile de care trebuie sa tii cont si erorile de evitat in alegerea domeniului pentru site-ul tau.

Alegerea extensiei. Daca activitatea site-ului este la nivel national, extensia asociata tarii de origine este probabil cea mai buna alegere: .ro pentru Romania, .fr pentru Franta, .ch pentru Elvetia, s.a.md. Daca site-ul tau urmeaza sa se adreseze clientilor/utilizatorilor din mai multe tari, trebuie sa ai in vedere achizitionarea a mai multor nume de domenii al caror extensii sa corespunda fiecarei din aceste tari, ca totul sa fie redirectionat spre site-ul tau.

Daca iti doresti atragerea unor clienti din mai multe tari si o audienta internationala, opteaza pentru extensia generica .com, cumuland-o sau nu cu alte nume de domenii care sa corespunda tarilor respective. Extensia generica .com este, in realitate, cea mai clasica extensie de pe Internet. Este cea mai folosita si a devenit un standard, in special in context international.

Eu va recomand Gazduire.ro, site de inregistrare domenii.

Ai identificat deja numele domeniului perfect pentru activitatea ta insa, din pacate, acest nume este deja luat. O problema comuna de altfel. De exemplu, un magazin romanesc alege drept nume de domeniu online.ro sau online.com dupa care isi da seama ca aceste nume sunt inregistrate deja de altcineva. Rezolvarea este simpla, se va pastra numele domeniului insa sub o alta extensie. De exemplu, online.net sau online.info. Si bugetul poate reprezenta un criteriu esential atunci cand inregistrezi un nume de domeniu. Tarifele pleaca de la cativa euro pe an (domenii precum .net, .com sau .org) si ajung la cateva sute de euro pentru extensiile mai specuale de tipul .tv. Numele domeniului ales trebuie sa contina un cuvanrt cheie din cadrul businees-ului online pe care il conduci pentru a reduce in mod semnificativ efortul depus pentru cresterea popularitatii site-ului si pentru atragerea clientilor. Cu cat atragi mai mult trafic spre site, cu atat vanzarile vor creste. Exista firme de hosting care ofera inregistrarea gratuita de domeniu in momentul in care este achizitionat un pachet de hosting. 


Inregistrarea unui nume de domeniu reprezinta prin urmare primul pas in momentul in are alegi sa iti faci simtita prezenta in mediul online. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu