miercuri

web hosting de la Gazduire.ro

Ce stii despre web hosting?

Iti doresti un site pe Internet? Totul incepe cu web hosting. Acest serviciu este cel mai adesea prost inteles, pana si de dezvoltatorii mai experimentati. Pe piata multi sunt cei care ofera servicii de gazduire web insa, in egala masura, exista patru tipuri de gazduire web: partajata (shared), VPS, dedicata sau Cloud.

Ce stii despre web hosting? Dupa parerea mea, prea putine sunt persoanele care acorda atentia cuvenita gazduirii web. Cu toate acestea, gazduirea web reprezinta piatra de temelie a oricarui site web.

Ce este gazduirea web? Principala vocatia a gazduirii web este sa garanteze acces la site-ul tau 24 de ore din 24 gratie unor servere securizate. Aceste servere trebuie sa dispuna de o latime de banda ridicata, de minim 100Mbs pentru a asigura accesul optim la site-ul tau.

Putini sunt proprietarii de site-uri care stiu cu exactitate unde este gazduit propriul site web, unde si de cine sunt gazduite datele lor importante. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra vizibilitatii. Cel mai clasic caz este disparitia pur si simplu a site-ului tau din cauza ca nu ai reinnoit domeniului web inainte de expirarea acestuia. Un alt caz destul de des intalnit in mediul online este urmatorul: agentiile web sau site-urile mai mici de gazduire au uitat pur si simplu sa isi previna clientii de expirarea domeniului. Tu, ca proprietar de site trebuie sa te asiguri de faptul ca ai un cod de acces si ca stii toate informatiile cu privire la gazduirea web a site-ului tau. Doar asa poti evita surprizele neplacute.

Diferitele solutii de gazduire web
Gazduire gratuita. Cei aflati la inceput de drum in mediul online aleg de obicei gazduirea gratuita. Insa, marele dezavantaj al web hostingului gratuit este ca in cazul unui atac te poti trezi fara site. Pentru a evita pierderea acestuia trebuie sa faci back-up dupa fiecare actualizare sau macar cand faci o modificare mai mare.

Gazduirea partajata (shared) reprezinta acel tip de gazduire web in care fisierele mai multor siteuri se gasesc pe acelasi server. Cu alte cuvinte, aceste siteuri consuma la comun reusursele sistemului – memorie ram, procesor, spatiu pe hard disk. Acest tip de gazduire se recomanda magazinelor online sau siteurilor de prezentare.

Gazduirea VPS (Virtual Private Server) este similara gazduirii partajate diferenta constand in faptul ca resursele sunt mai mari si impartirea acestora se va face pe baza de ip, nume si porturi.

Hostingul pe un server dedicat reprezinta acel tip de gazduire in care firmele de web hosting ofera pentru inchiriere servere intregi. Cu alte cuvinte, clientul va avea control total asupra resurselor sistemului si asupra serverului.

Mai exista si Reseller web hosting, un tip degazduire in cadrul careia proprietarul contului poate vinde mai departe resurse precum spatiu de disc sau banda alocata.


Un server de hosting dispune de un IP ce se poate accesa din exterior (internet). Domeniul reprezinta numele ce va fi atribuit siteului respectiv in loc de IP, acesta va avea o extensie sub forma de .com, .ro sau .org.

Site-ul Gazduire.ro are o pagina pentru contact unde le puteti cere ajutorul in legatura cu depanarea, suport tehnic, reclamatii, sugestii etc. Au un numar de telefon afisat in partea de sus a site-ului  0374 / 18 78 99 precum si doua adrese de mail vanzari@gazduire.ro, suport@gazduire.ro. De asemenea, va las pagina lor de facebook pentru mai multe detalii https://www.facebook.com/Gazduireweb.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu