duminică


Echipamente de protectie


In momentul in care folosim diferite echipamente si scule in cadrul unei activitati de lucru specialistii ne recomanda sa avem grija la modalitatea in care le utilizam.

Inainte de a ne apuca de orice fel de activitate trebuie sa ne asiguram de faptul ca dispunem de echipamentul de protectie necesar. Accidentele la locul de munca sunt destul de dese si de aceea angajatorul trebuie sa se asigure de faptul ca echipa sa este dotata cu echipamentele de protectie potrivite.

Din cauza unei greseli, a unei clipe de neatentie o persoana poate ramane cu un handicap pe viata. Mai ales ca trebuie sa ne gandim ca traim in Romania si rata unor astfel de accidente creste considerabil. Echipamentele de protectie individuala sunt menite sa evite astfel de probleme si sa ofere protectie persoanei care le poarta.

Pantofii. Ranile la picioare reprezinta in jur de 7% din ranile provocate la locul de munca. Cizmele de lucru si bocancii de lucru au rolul de a proteja piciorul de un numar mare de rani, cel mai adesea asociate impactului cu un obiect greu. Spre exemplu, cizma de lucru din PVC cu protectie este ideala pentru orice tip de activitate asigurand proetctia picioarelor.

Mastile de protectie sunt recomandate in general in momentul taierii cu un fierastrau sau persoanelor care lucreaza cu substante chimice. Protejarea respiratiei cu o masca de protectie este recomandata si persoanelor care lucreaza cu vata minerala, cu lacuri sau vopsele care contin solventi.

Mainile noastre sunt cel mai adesea principalele victime ale lucrului manual, fiind supuse la diferite agresiuni: arsuri, taieturi, descarcari electrice, socuri, lovituri, alergii. Trebuie sa avem mare grija de mainile noastre in timpul procesului de munca deoarece ele sunt cele care ne ajuta in proportie de 100% sa ducem treaba la bun sfarsit. Nu exista manusi universale de protectie, alegerea se va face in functie de activitate. Spre exemplu, o manusa de protectie din bumbac se poate folosi la munca in ateliere sau in cadrul unor lucrari de manipulare.

Ochelarii de protectie. In cadrul numeroaselor medii industriale, protectia ochilor si a fetei este absolut obligatorie. In cadrul unor lucrari praful degajat este mare, sau pot zbura cioburi sau aschii ce pot provoca accidentari grave. Ochelarii de protectie sunt special conceputi pentru protectia ochilor impotriva unor impacturi mecanice mai grave. Am gasit o pereche de ochelari de protectie ideali pentru protectia ochilor.

Protectiile auditive. Efectele nefaste ale zgomotului in viata de zi cu zi, privata sau profesionala sunt adesea necunoscute si neglijate. Cu toate acestea, consecintele pot fi grave si ireversibile. Nivelul sonor ridicat poate duce la tulburari auditive. Poluarea sonora in timpul unei slefuiri, gauriri ale unui perete sau taierea unui obiect mai mare poate duce la deteriorarea serioasa a sistemului auditiv. Specialistii ne recomanda folosirea castilor de protectie auditiva. O varianta mai ieftina si mai la indemana sunt dopurile auditive care pot proteja in mod eficient auzul. Eu sunt foarte pretentios in ceea ce priveste zgomotele si prefer o casca antifon pentru a diminua in totalitate suntele.

Un ultim sfat cu privire la siguranta proprie in timpul muncii a fi urmatorul: nu uita a folosesti o imbracaminte adecvata pentru mediul de lucru precum combinezoane din polietilena, un costum salopeta sau o jacheta cu captuseala detasabila cu invelis din nailon, robust si rezistent la factori mecanici.

Aceasta firma isi are sediul in Deva, Calea Zarandului pe DN7. Ii puteti contacta fie prin mail la marketing@totaltools.ro sau la telefon : 0734 890 622; 0354 100 181. De asemenea, au o pagina de facebook, ba chiar si un formular de contact prin care ii puteti intreba orice daca aveti vreo nelamurire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu