vineri

Cunosti avantajele paharelor din carton?

In ultima vreme vedem din ce in ce mai des pahare din carton si nu numai. Exista deja o gama larga de produse fabricate din hartie sau carton, exista pana si recipiente de inghetata din carton. Aceste produse sunt ideale pentru restaurante, cafenele, bistro-uri, patiserii sau distribuitorii de inghetata sau cafea.
Datorita faptului ca aceste pahare din carton sunt extrem de rezistente si izolante sunt atat de apreciate si sunt adoptate in atat de multe domenii. Sunt ideale pentru depozitarea bauturilor calde in special ceaiul sau cafeaua, ciocolata calda...in cele ce urmeaza ne vom opri asupra nenumaratelor avantaje ale folosirii paharelor din carton.

Paharele din carton sunt recipiente de unica folosinta, extrem de practic de folosit. Acestea prezinta in egala masura un strat de protectie pe partea interna pentru un plus de impermeabilitate. Calitatea cartonului folosit trebuie sa fie ridicata. Acesta trebuie sa fie, nu in ultimul rand, rigid si dotat cu rezistenta sporita la umiditate.

Exista doua tipuri de pahare din carton actualmente pe piata:

-     pahare din carton cu perete simplu. Cele mai clasice cu alte cuvinte. Sunt fabricate cu un singur strat de carton 100% impermeabil, datorita unui invelis de polietilena alimentara si reciclabila.
-    Pahare din carton cu perete dublu sau triplu, cele mai de calitate de pe piata. Sunt pahare care beneficiaza de doua straturi de carton. Acest lucru le permite sa fie izolante si rezistente la caldura emanata de lichidul continut. Paharele cu strat triplu de carton sunt asemeni paharelor cu strat dublu si acoperite cu un al treilea strat ondulat.

Care sunt avantajele si dezavantejele paharelor din carton?

La fel ca orice alt produs de pe piata, paharele din carton vin atat cu avantaje cat si cu dezavantaje. Printre avantaje mentionam faptul ca le putem arunca imediat dupa folosire, sunt de unica folosinta, fara sa afectam in vreun fel natura. In realitate, in momentul in care paharele din carton sunt arse, acestea nu emana niciun fel de gaz sau substanta toxica care ar putea afecta in vreun fel stratul de ozon.

Trebuie sa stii si faptul ca aceste pahare din carton sunt fabricate din produse « virgine ».  Si cel mai bun lucru este dat de faptul ca pot fi transformate in energie, mica cu siguranta, comparata cu cea generata de plastic, dar utila.

Paharele din carton reprezinta o solutie economica, mult mai economica decat un pahar din plastic spre exemplu, in ciuda unui pret unitar mult mai ridicat. De ce? Pur si simplu deoarece riscurile de a strica un pahar din carton sunt mult mai scazute decat in cazul unui pahar din plastic. In plus, un pahar din carton este mult mai ecologic decat un pahar din plastic. Din ce in ce mai multi fabricanti folosesc ecomateriale pentru a le fabrica. Paharele din plastic necesita o cheltuiala energetica mare pentru topirea plasticului sau pentru extragerea petrolului necesar fabricarii lor.

De obicei, acestea se folosesc in mare parte la tonomatele de cafea \ ceai, astfel ca, ele trebuie sa vina insotite si de un capac de carton. Acest lucru te ajuta sa nu versi pe tine, sa iei guri potrivite, iti usureaza in mare parte degustatul.

Cu toate acestea, materialul din care sunt concepute paharele din carton este lemnul de padure. Ceea ce inseamna automat o defrisare masiva.

Pentru orice fel de intrebare sau nelamurire cu privire la produsele respective, ii puteti contacta pe cei de la Ambart la numarul de telefon 0264708799, fie prin mail la vanzari@ambart.ro. De asemenea, acestia au un formular special creat pentru dumneavoastra, in care va puteti trece datele si apoi intrebarea respective si ei va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil. Programul de lucru este unul lejer, de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00, iar in weekend este liber. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu