marți


Care sunt principalele echipamente de protectie si cum le putem alege?

Echipamentele de protectie sunt numeroase si esentiale. Sunt incadrate in mai multe categorii in functie de riscurile la care sunt supusi muncitorii in timpul executarii sarcinilor. Pentru a alege cele mai potrivite echipamente de protectie la locul de munca trebuie sa ai in vedere:

-          natura riscului ;
-          gradul de protectie necesara ;
-          situatia de lucru (mediul si sarcinile) ;
-          utilizarea facila ;
-          confortul muncitorului ;
-          durabilitatea echipamentului ;
-          respectul normelor de securitate pertinente ;

Echipamentul individual de protectie (EIP) ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a persoanelor care lucreaza in industria grea sau usoara, in constructii sau in service-uri auto.  EIP este alcatuit din cinci componente si anume: protectia capului, protectia picioarelor, protectia fetei, protectia respiratorie si protectia corpului.

Protectia capului. Cel mai folosit echipament pentru protectia capului este fara indoiala casca de protectie care iti permite sa te concentrezi asupra ceea ce ai de mesterit fara sa porti grija materialelor sau obiectelor care ar putea sa cada si sa te accidenteze. Casca este esentiala in lucrarile de constructie, in apropiere de schele, in apropiere de lucrarile de sapaturi ale santurilor, lucrari de detonare sau in apropiere de convoaie sau macarale. Aceasta nu ar trebui sa depaseasca greutatea de 250g si sa fie confectionata din materiale termoplastice. Exista actualmente pe piata casti de protectie simple dar casti care beneficiaza de aerisire si cureluse de prindere, perfecte pentru munca in medii cu temperaturi mai ridicate. Am optat pentru o casca de protectie G3001, mi se pare cea mai potrivita si sigura.

Protectia picioarelor. Si incaltamintea de lucru este indispensabila pe santier. Ar trebui sa fie folosita si de mecanicii auto pentru un plus de protectie. Incaltamintea de lucru a evoluat enorm de la bocancii cu bombeu de pe vremuri (din lemn), existand acum bocanci sau saboti cu un bombeu metalic sau compozit, rezistenti la umiditate si imblaniti sau cu o izolatie electrica de joasa tensiune.

Protectia respiratorie. Un muncitor expus la gaze, vapori sau alte materii aflate in aer are nevoie de protectie adecvata pentru respiratie. In alegerea protectiei respiratorii trebuie sa se tina cont de mai multi factori, trebuie sa se consulte in acest sens un specialist. As opta pentru o Semimasca cu doua filtre in acest sens.

Protectia fetei, ochilor si urechilor. Primul obiect care ne vine in minte atunci cand vine vorba de protectia ochilor? Ochelarii bineinteles. Exista ochelari care ofera protectie UV dar si ochelari inchisi pentru mediile in care se luceaza cu fumul, praful sau vaporii sau pentru atelierele in care se sudeaza. Pe langa obligativitatea folosirii ochelarilor de protectie in practicarea anumitor activitati este obligatorie semnalizarea zonelor in care este necesara protectia ochilor si fetei. Ecranele si mastile de protectie sunt cele mai potrivite in locurile in care este necesara protejarea intregii fete. Protejarea urechilor se impune acolo unde zgomotul depaseste 80dB.

Protectia mainilor. Manusile sunt necesare acolo unde exista riscul accidentarii bratelor sau vatamari ale pielii provocate de flacari, umiditate, impacte mecanice, frig sau caldura. Manusile de protectie trebuie alese in conformitate cu un anumit standard si sa se potriveasca mainilor utilizatorului. Datorita varietatii de manusi existente pe piata putem alege perechea potrivita pentru tipul de activitate desfasurata. 

Pentru intrebari sau nelamuriri, sunati la numarul de telefon 0723811041 trimiteti un email la adresa CONTACT@RONSALPROTECT.RO. De asemenea, puteti completa formularul din pagina lor de contact si veti primi raspuns intr-un timp scurt. Firma are sediul in satul Cuparu, com. Dragodana din judetul Dambovita, nu atat de departe de Bucuresti precum suna.

Spor la munca si aveti grija !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu