marți


Sfaturi pentru intretinerea motocicletei


O motocicleta bine intretinuta inseamna o motocicleta sigura. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa citesti manualul de intretinere, totul este trecut acolo. Vei gasi aici informatii importante precum frecventa verificarilor de efectuat.

Bateria motocicletei. Dat fiind faputul ca bateria unei motociclete ese mai mica decat cea a unei masini, trebuie sa ii acorzi o atentie speciala. La cel mai mic semn de slabiciune trebuie sa o reincarci.

Lichide proaspete, mai ales iarna. Ulei, ambreiaj, frana, antigel. Putini sunt posesorii de motociclete care respecta aceste lucruri dar se recomanda schimbarea  uleiului din motor cu tot cu filtru. Inlocuieste filtrul de ulei cat mai des cu putinta pentru a evita acumularea impuritatilor. Pentru siguranta ta ar trebui sa schimbi si uleiul de la cutia de viteze, a lichidului de racire sau a lichidului de frana. Lichidul de racire este acel consumabil care ramane in vasul de expansiune cateva luni bune. Se foloseste pentru racirea motorului si este esential pe timp de iarna. Apropriatii din familie folosesc un anume lichid de racire si anume Antigel Motul Motocool Expert si pot spune ca pana si in ziua de azi sunt multumiti de el. Isi face treaba fara niciun fel de problema, cel mai important lucru.

Lichidul de frana trebuie schimbat odata la 12 sau 24 de luni, in functie de tipul de fluid pe care il folosesti. In timp, lichidul de frana are tendinta sa se deterioreze si sa isi piarda din eficienta si performante. De aceea, se recomanda inlocuirea sa periodica. In cazul in care ai schimbat recent antigelul si lichidul de frana atunci trebuie sa schimbi doar uleiul de motor. Recomand acest lichid de franta Motul DOT3&4 dupa mai multe cautari pe internet, am ajuns la concluzia ca este cel mai adecvat pentru o motocicleta si recenziile si reviewurile dovedesc acest lucru. In viitorul apropiat o sa le recomand rudelor cu motocicleta acest lichid de franta.

Lanturile de transmisie si discurile de frana necesita o curatare periodica. In ceea ce priveste curatarea lantului de transmisie se recomanda kerosenul dar, in cazul in care nu il gasesti in comert, poti folosi foarte bine si degresant. In cazul discurilor de frana exista mai multe solutii eficiente de curatat in comert, la preturi destul de accesibile. Urmatorul pas este acela de a usca bine piesele deoarece in anotimpul rece nu exista un dusman mai mare al pieselor de motocicleta. Lantul trebuie uns. In afara de intretinerea sa regulata din timpul sezonului, ii putem foarte vine prelungi viata daca il lubrifiem inainte sa il depozitam. Dupa ce te asiguri ca lantul este curat nu trebuie sa uiti sa il incalzesti inainte de aplicarea spray-ului de uns. Persoanele care au o curea de transmisie pot uita de aceasta etapa. Se pot declara norocoase cu alte cuvinte.

Dupa ce se curata si galeriile si toba finala se va da cu o cantitate potrivita de WD-40 in toba, asigurandu-te in acelasi timp ca nu dai in exterior. WD vine de la Water Displacement ceea ce inseamna protectie impotriva apei. Se acopera cu o punga de cumparaturi gura de evacuare. O solutie care impiedica soarecii sa isi faca aici cuib pe timp de iarna, in cazul in care motocicleta este depozitata intr-un garaj in care este posibil acest risc.

Daca nu ai unde sa tii motocicleta, mai ales pe timp de iarna, cand este mai expusa si vrei sa o feresti de temperaturilr scazute, umezeala sau alti factori daunatori, ai posibilitatea de a o duce la un hotel moto special creat in acest sens, intr-o hala sau intr-un garaj.

Pentru orice fel de intrebari sau nelamuriri, ii puteti contacta pe acestia la numerele de telefon 0762356357 / 0774644903 sau 0740178171. De asemenea, le puteti trimite un mail la adresa contact@motomus.ro sau puteti accesa pagina de contact unde veti gasi un formular special creat pentru dumneavoastra pe care il puteti accesa dand click aici. Nu ramane decat sa il completati si vi se va raspunde in cel mai scurt timp cu putina. Programul de lucru este unul lejer, de luni pana vineri intre orele 08:00 - 13:00, 14:00 - 17:00, iar sambata de la 09:00 la 13:00.

Spor la cumparaturi si atentie la viteza!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu