miercuri

Antalya ca destinatie turistica


De ce sa alegi Antalya ca destinatie turistica

Antalya a devenit unul din centrele turistice cele mai apreciate de catre turistii din intreaga lume. Antalya le ofera turistilor plaje magnifice, de nisip si de pietris, inconjurate de verdeata. O destinatie care ofera un melanj de cultura, gastronomie, istorie, shopping si excursii variate, care fac din acest oras mediteranean unul din cele mai pitoresti locuri de pe coasta meridionala turca. Iata de ce ar trebui sa alegi Antalya si Riviera Turceasca ca destinatie turistica.

Pentru a te relaxa pe o plaja demna de o regina. Locuitorii inca mai dezbat cum plaja Cleopatra a obtinut acest nume insa cu totii sunt de acord ca este unul din cele mai bune locuri din Antalya. Ziua, plaja lunga de nisip fin, de aproape un kilometru, este un punct important pentru practicarea sporturilor nautice. Seara, este un loc ideal pentru a te plimba si pentru a te relaxa pe unul din numeroasele baruri de pe plaja si pentru a contempla un apus de soare magnific.

Pentru orasele antice cu o istorie de 2000 de ani in spate. O calatorie printre ruinele greco-romane de la Side este esentiala in cadrul acestei etape. Opera de arta din cadrul acestor ruine este un teatru vast care poate gazdui in jur de 15 000 de persoane. Templul lui Apollon care se afla in apropiere este splendid la crepuscul cand coloanele par ca stralucesc in tonuri stranii de portocaliu si roz.

Pentru a descoperi cultura locala ancestrala. Pentru a contempla frumusetea coastei anatoliene ar fi pacat sa nu te aventurezi in interiorul acestor pamanturi. Un safari cu jeep-ul reprezinta cea mai buna modalitate de a explora muntii Taurus din Alanya. Poti vizita satele linistite situate de-a lungul raului Dim, savurand privelistea si descoperind vechile traditii care inca domnesc aici.

Pentru a descoperi o gastronomie de strada delicioasa. Trebuie neaparat sa incerci gozleme, clatite sarate umplute cu cartofi sau carne. Un alt preparat pe care il poti incerca este pide, echivalentul turcesc al celebrei pizza. Vechiul oras Side gazduieste o multime de restaurante care servesc aceste preparate traiditionale, accesibile ca pret.

Pentru a te minuna in fata flacarilor eterne de la Chimaera.  Cirah este o plaja superba care inca ascunde o multime de secrete. In apropiere de vechile ruine de la Olimp, la aproape o ora distanta de mers pe jos fata de Antalya vei descoperi Chimaera. Spectacolul este unul care iti taie pur si simplu respiratia, este minunat. Flacari eterne alimentate de gazul natural se pot vedea din spatele colinei. Daca esti norocos vei avea ocazia sa vezi si testoasa Caouanne.

Pentru a te lasa dusa de val de sunetul muzicii in portul din Alanya. Daca muzica este ceea ce cauti in timpul unui sejur atunci trebuie sa iti indrepti pasii spre portul din Alanya. Vei descoperi cu aceasta ocazia muzica folclorica turceasca autentica in interiorul unor cluburi colorate.

Pentru a face cele mai bune afaceri pe stradutele pavate din Kaleici. Fa o plimbare pe strazile orasului vechi din Antalya, la Kaleici, vechi de 1880 de ani si vei descoperi numeroase posibilitati de cumparare. Este cel mai bun loc dar si cel mai ieftin pentru a gasi artizanat local autentic, inclusiv articole din piele, bijuterii si covoare.

Pentru a admira cu soarele se ridica deasupra lumii.  Telefericul din Tahtah se prezinta drept o calatorie de la o mare la alta, la o intaltime de 2300 de metri in doar 15 minute. Privelistea iti taie respiratia in orice moment si ai ocazia sa vezi cum rasare soarele, cum se ridica deasupra lumii.

Pentru a vedea cascadele pitoresti.  In drum spre Lara, izvorul Duden cuprinde doua cascade pitoresti. Cascadele sunt situate intr-o pestera impadurita in partea de nord a Antalyei, inconjurate de gradini calme.

Pentru orice fel de detalii sau nelamuriri, puteti suna la numerele de telefon 0040-257-284.010 /  0040-257-282.001 / 0040-257-282.002sau puteti trimite un email la adresa contact@bjr-vacante.ro, telefon 0257284010. Pentru mai multe lucruri, apasati click aici si va redirectioneaza catre pagina de contact a siteului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu