miercuri

Blefaroplastie de la cosmedica.ro

Tot ce trebuie sa stii despre blefaroplastie

Privire obosita, pungi sub ochi, cearcane...odata cu trecerea timpului apar si semnele de imbatranire pe tenul tau ceea ce ne cam strica pofta de viata. Cu toate acestea, este simplu sa scapam de aceste probleme, chiar definitiv, datorita chirurgiei estetice. Iata tot ce trebuie sa stii despre blefaroplastie.

Ce este blefaroplastia? Blefaroplastia reprezinta o interventie chirurgicala a pleoapelor superioare si inferioare avand drept scop principal intinerirea privirii si eliminarea tuturor pungilor de sub ochi sau a surplusului de piele, grasime sau muschi. Adesea, chirurgii prefera sa intervina intr-o maniera globala, practicand chirurgia pleoapelor in acelasi timp cu un lifting frontal sau cervico-facial. Scopul principal al blefaroplastiei este acela de a corecta pleoapele cazute, sa estompeze ridurile de deasupra si din jurul ochilor care se datoreaza adesea unui surplus cutanat si sa elimine cearcanele si pungile inestetice de sub ochi fara sa aduca vreo modificare in ceea ce priveste expresia fetei sau privirea.


Cui se adreseaza aceasta interventie? In general, aceasta interventie este practicata spre varsta de 40 de ani atunci cand apar primele semne de imbatranire si de alterare a pielii. Este posibil sa recurgi la aceasta operatie si daca esti mai tanara si suferi de o problema de ordin congenital care nu este neaparat legata de varsta sau care iti cauzeaza probleme cu vederea. Atat barbatii cat si femeile pot intampina astfel de probleme.

Aceasta interventie este dorita adesea de catre persoanele care au pleoapele superioare destul de grele, care le afecteaza aparenta si privirea, formand un pliu al pielii in coltul extern al ochiului. Acest lucru poate face machiajul ochilor mai delicat. Aceasta interventie este in egala masura posibila atunci cand pacientul sau pacienta are pungi sub ochi precum si pungi de grasime cunoscute sub numele de hernii. Aceste fenomene se datoreaza unui exces de piele, slabirii musculare sau varstei.

Cum se desfasoara blefaroplastia? Pentru blefaroplastia superioara, incizia este practicata intr-un pliu natural al pleoapei. Cicatricea va fi astfel invizibila dupa doar cateva luni. Datorita acestei incizii, excesul cutanat este eliminat precum si grasimea responsabila pentru pungile de sub ochi. Interventia dureaza in jur de 30 de minute – o ora maxim si este efectuata sub anestezie locala in general.

Pentru blefaroplastia inferioara exista doua tehnici :
- Clasica – incizia este efectuata sub gene si ramane deci invizibila ochiului. Se termina intr-un pliu ceea ce permite si tratarea totodata a slabirii muschilor si a problemelor cutanate mai importante.
- Calea conjunctivala – aceasta tehnica este mai raspandita decat cea clasica, si mai populara deoarece nu lasa nicio cicatrice. Este de ajuns sa se plaseze un pansament ocluziv in urmatoarele ore dupa interventie pentru a reduce umflaturile si echimozele.

Este posibil ca blefaroplastia sa fie combinata cu alte interventii din sfera operatiilor estetice precum un lipofilling (o cantitate mica de grasime este prelevata de la pacient si reinjectata in cearcane, ceea ce diminueaza aspectul instetic) sau o cantopexie, care consta in oferirea unei forme de « migdala » unei priviri mai triste.

Dupa operatiune rezultatul definitiv se poate observa dupa 3-6 luni. Pacienta care a suferit o astfel de interventie trebuie sa se protejeze de soare purtand ochelari de soare pentru a evita ca cicatricile sa devina maro.

Recuperarea dupa belfaroplastie. In cazul pleoapei superioare recuperarea dureaza mult mai putin, in jur de o saptamana. Imediat dupa scoaterea firelor pacienta poate sa isi reia fara probleme viata obisnuita, vanataile si edemul persitand pana la 10 zile. Vindecarea pleoapei inferioare este de durata, vanataile si edemul pot persista pana la 3 saptamani. Disconfortul nu este unul foarte mare, pacienta isi poate vedea mai departe de viata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu