duminică

Optimizare SEO de la targetweb.roCred ca veti fi cu totii de acord cu aceasta afirmatie, SEO este un domeniu provocator. SEO inseamna sa iti optimziezi site-ul pentru motoarele de cautare. Vrei sa atragi mai multi vizitatori? Sa iti optimizezi vizibilitatea? Sa iti maresti traficul? Iata care sunt regulile de care trebuie sa tii cont pentru o mai buna optimizare SEO.

Am sa las aici un link despre un articol destul de bine realizat, in legatura cu optimizarea SEO, sper sa va placa.


Regula numarul 1 – propune continut de calitate. Captiveaza-i pe cei care te citesc cu articole actuale, dinamice si variate, cu informatii pertinente si interesante. Cu alte cuvinte, sa pastrezi tema site-ului propunand totodata continut divers. Mai ales, nu ezita sa fii tu primul care abordeaza un anumit subiect sau sa il abordezi intr-o maniera mai originala. Publica in mod regulat continut de calitate, pentru ca pozitia ta in Google sa evolueze in mod favorabil si sa generezi mai mult trafic pe site-ul tau.

Regula numarul 2 – un continut interactiv. Stiai ca YouTube este al doilea motor de cautare, dupa Google? Drept urmare, mizeaza pe clipuri video. Creeaza, cu alte cuvinte, interactiune cu cititorul tau. Fa-l sa auda si sa aculte, cu siguranta isi va aminti de tine. Propune in egala masura poze, fisiere audio. O panoplie multimedia cu alte cuvinte. Adauga butoanele de retele sociale precum Facebook, Twitter, Instagram si de ce nu, Snapchat.

Regula numarul 3 – cuvinte-cheie pentru continutul tau.  Cuvintele cheie reprezinta o etapa cruciala in materie de SEO. Cuvintele cheie trebuie sa fie coerente cu subiectul de pe site, cu paginile site-ului. Poti folosi Google Adwords. Este vorba pur si simplu de folosirea unei unelte de cautare a cuvintelor cheie. Un lucru care iti va permite care sunt cele mai des folosite cuvinte cheie de utilizatori. Plaseaza cuvintele cheie intr-un titlu, in unele subtitluri si, intr-un mod fluid in continut. Articolul tau va fi mult mai pertinent pentru Google.

Regula numarul 4 – pozele, un indicator al unui continut de calitate. Pozele de calitate iti pun in valoare continutul. Se poate ca pozele pe care vrei sa le incarci sa fie prea mari iar acest lucru nu face decat sa incetineasca timpul de incarcare al paginilor. Drept urmare, trebuie sa le compresezi pentru a obtine un mai bun raport greutate/calitate. Adauga un titlu si o mica desciere pozelor. Repetam, trebuie sa fii coerent pentru a fi cat mai bine plasat in Google.

Regula numarul 5 – o retea interna eficienta. O buna retea iti face automat si site-ul mai eficient si faciliteaza navigarea internautului. Introdu linkuri carel eaga paginile intre ele, incluzand cuvintele cheie ale paginilor de destinatie. Este un criteriu important pentru ca Google sa poata repera si sa indexeze in mod corect paginile tale. Aceasta tehnica de optimizare va incita in egala masura internautii sa ramana mai mult timp de site-ul tau facilitand si fluidizand navigarea acestora.

Regula numarul 6 – o viteza de incarcare optimizata. Trebuie sa stii ca Google pune mare accent pe acest lucru, ii sunt in special pe plac paginile care se incarca rapid. Motivul ar fi ca o mare parte din internauti parasesc site-ul in doar cateva secunde daca constata ca acesta se incarca mai greu.

Regula numarul 7 – instaleaza un certificat SSL. Actualmente Google nu vine cu penalizari pentru site-urile care nu detin certificate SSL insa il foloseste drept factor principal de ranking. Peste 70% din site-urile care apar in prima pagina Google au deja instalat un astfel de certificat ceea ce dovedeste faptul ca Google ii acorda acestuia o importanta din ce in ce mai mare. In plus, incepand cu data de 1 octombrie 2017, Google a inceput sa semnaleze daca site-ul acela este nesigur, in bara de cautare Chrome.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu